Benvolgudes famílies,

 

Donada la situació provocada pel coronavirus (COVID-19), des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ens dirigim a tots els familiars de persones usuàries de les residències de Catalunya, per tal d’informar-vos de les mesures de prevenció que s’estan adoptant conjuntament amb el Departament de Salut.

La població de les nostres residències és la més fràgil i vulnerable, per això cal extremar les precaucions i us demanem la vostra màxima col·laboració. Alhora que demanen que es mantingui la calma.

Trobareu a la vostra disposició el protocol específic per a residències a la web del Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici

Destaquem les mesures concretes que afecten als familiars pel què fa a l’accés i visites als centres:

  • Els familiars hauran d’abstenir-se d’anar al centre en cas de:

- Presentar símptomes respiratoris, gripals o febre.

- Haver estat en zones de risc en els últims 14 dies.

- Haver tingut contacte estret amb casos probables o confirmats d’infecció per coronavirus.

  • No s’aconsella la visita de diverses persones (o familiars) simultàniament.
  • Evitar les visites de familiars d’un resident a altres residents del centre.
  • Caldrà registrar-se a l’entrada del centre cada cop que s’hi tingui accés, amb la finalitat d’actuar més ràpid per fer l’estudi de contactes en casos de contagi.
  • Els usuaris de centres de dia que estan integrats a les residències s’han d’abstenir d’anar-hi si presenten símptomes respiratoris, gripals o febre.
  • Rentar-se les mans amb aigua i sabó a l’entrada i sortida del centre o amb desinfectant de mans, que trobareu a recepció. El bany del costat de la perruqueria està destinat per a les visites.
  • Algunes de les activitats del Centre es poden veure modificades o suspeses.

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies