Cada dia costa una mica més fer la feina, ho que ahir servia, avui ja no serveix. Tornem a començar, tornem a inventar-nos i plantegem coses noves. Maneres de fer diferents amb poc marge de maniobra. I fins quan durarà tot això? Aconseguirem sortir-nos?

Moltes són les preguntes que ens fem, molts són els dubtes que tenim. Però una cosa és certa, ara més que mai estem demostrant que la nostra professió només pot ser vocacional. Estem al servei de les persones, estem per cuidar-les, per acompanyar-les, i en el nostre cas, aquestes persones són persones amb molts anys de vida, amb una història i una família que ara no poden ser al seu costat.

Dir-vos que fem el que podem i tan bé com sabem. Potser quan tot hagi passat, direm allò de si ara ens tornés a passar faríem… Però ara intentem mantenir el màxim possible les rutines, els costums. Cada dia, algú de nosaltres surt amb la llista de la compra, cap a l’estanc, al forn, a la llibreria… cada dia el Luis ens espera a recepció per donar-nos el bon dia, la Dolors per dir-nos que si sortim li comprem els purets a l’Eliseo i les galetes. El Lluís quan ens creuem ens diu el seu hola maca, l’Emiliano amb la seva harmònica, la Paca amb el seu “donde voy” , la Mercè amb el seu “dinar de gust”o la Josefa amb el seu “¿aún trabajando?”.  Aquest petits detalls són els que ens donen força, són junt amb les vostres mostres de suport i amb el “cuideu-vos molt vosaltres també” que ens fan seguir.

Per altra banda ens arriben pors, comentaris, rumors… volem dir-vos que SI, tenim positius, tenim persones aïllades, i també tenim moltes persones que estan bé. Tenim personal de baixa, tenim personal nou, i els que sempre hi som ens adaptem al que toca. Extremem les mesures higièniques, demà ens faran una desinfecció general d’espais comuns, per prevenció. Utilitzem els famosos EPIs i seguim els protocols que ens marquen.

Al maig hauríem de fer la festa de la residència, segurament no serà aquest maig però esperem que a no tardar ens puguem retrobar amb un somriure.

Ara no és el moment de tenir pressa, ara és el moment de fer, de que tots estem lluitant per acabar amb aquesta pandèmia el més aviat possible.

Seguim.

Montserrat Cutal

Directora

Gironella, 07 d’abril de 2020